zgrada sa dvije lamele
i 7 spratova

stambenih jedinica
spratova
lamele
minuta od centra

Dobrodošli u Helvetic

Zgrada u krugu bivše Kasarne

V

rtić i Osnovna škola su na tri minuta hoda, buduća Gimnazija je na dva minuta, hipermarketi ‘Bingo’ i ‘Kort’ na minut i po, a Kulturni centar sa pozorišnom salom, galerijama i bioskopom na svega četiri minita koliko je udaljen i najljepši gradski park u regionu.Okolinu budućeg objekta krasi sportski stadion sa zelenilom i planiranom izgradnjom dječijeg igrališta što samu lokaciju čini idealnom za porodični život.Objekat će se sastojati od dvije lamele u sedam etaža(prizemlje, I-V , povučena etaža) sa ukupno 115 stambenih jednica.U osnovi je pravougaonog oblika, dužim stranama se proteže u pravcu istok-zapad.

Svi stanovi imaju balkone

U prizemlju je 17 stanova, i to: 2 garsonjere, 13 jednosobnih, 2 dvosobna stana.

Na prvom, drugom, trećem, četvrtom i petom spratu je takođe po 17 stanova, od čega 2 garsonjere, 11 jednosobnih, 4 dvosobna stana.

Na povučenoj etaži na vrhu je 13 stanova od čega 8 jednosobnih i 5 dvosobnih stanova.

Dizajn

Moderni prostori i vrhunski dizajn.

N

aše povjerenje za izradu ovog projekta zaslužila je „Kontura“ d.o.o. Trebinje, a objekat će biti izgrađen korištenjem svih savremenih materijala gradnje od čega ističemo termo fasadu od kamene vune debljine 8 cm, parket od presovanog hrasta, spoljašnja protivpožarna i protivprovalna vrata,...

Nudimo vam takođe i...

ugradbeni elementi i ventilacija u WC-u, grijanje i hlađenje multi split klima uređajima u svakoj prostoriji, ograda na balkonima staklo, pvc stolarija REHAU sedmokomorna sa dvoslojnim staklom i ispunom, sa aluminijumskom roletnom i mogućnošću ugradnje komarnika. Stubišta su popločana mermerom.

Sastanak sa investitorom ili ovlaštenim prodavcima

Zakazujete sastanak koji će biti organizovan u prostorijama u sjedištu naše firme ili direktno na gradilištu.

Pregled nekretnina i rezervacija

Nakon sastanka i uvida u nekretninu vi birate stan koji vam odgovara,  a u sledećem koraku ćete ga rezervisati.
Rezervacija nekretnine traje 7 dana kako bi imali mogućnost donošenja odluke o načinu plaćanja, te provjeriti svoju kreditnu sposobnost.

Rezervacija stana je besplatna i nije potrebna kapara.

Potpisivanje notarski obrađenog kupoprodajnog ugovora

Kupoprodajnim ugovorom se definiše predmet kupoprodaje, ukupno ugovorena kupoprodajna cijena te način i rok plaćanja iste.

Troškove notarske obrade kupoprodajnog ugovora snosi kupac.

Plaćanje u ratama

Nakon potpisanog kupoprodajnog ugovora, stan možete platiti u punom iznosu ili u ratama prema fazama gradnje što će biti definisano u notarskom ugovoru.

Kupovina – plaćanje putem kredita

Ukoliko se kupac odluči za kupovinu putem stambenog ili hipotekarnog kredita neophodno je da se s notarski obrađenim kupoprodajnim ugovorom obrati jednoj od poslovnih banaka sa zahtjevom. Ukoliko se radi o hipotekarnom kreditu neophodna je izjava – saglasnost prodavca na zalaganje nekretnine – stana koji je predmet ugovora.

Po odobravanju kredita kupac pristupa potpisivanju ugovora o kreditu sa bankom povjeriocem, a nakon toga ugovor o zasnivanju hipoteke koji potpisuj; Kupac – korisnik kredita, predstavnik banke i punomoćnik prodavca.

Poslije potpisivanja ugovora o hipoteci slijedi upis u ZK ured te banka povjerioc prebacuje na transakcijski račun prodavca iznos koji je odobren ugovorom o kreditu.

Troškove notarske obrade ugovora o hipoteci snosi kupac.

Primopredaja i useljenje

Nakon tehničkog prijema zgrade (pribavljena upotrebna dozvola) i uplate kompletnog kupoprodajnog iznosa, Helvetic vam zvanično predaje stan.

Ispunjenjem ovih uslova kupac stiče pravo ulaska u posjed nekretnine.

Prodavac i kupac zajedno obilaze nekretninu i sačinjavaju zapisnik o primopredaji nekretnine, a tom prilikom kupac preuzima i ključeve stana, zgrade, poštanskog sandučića i garancije za ugrađene uređaje.

Prodavac izdaje kupcu potvrdu da je ugovorena cijena isplaćena u cjelosti, nakon čega se kod notara potpisuje aneks osnovnog ugovora.

Sa zapisnikom o primopredaji nekretnine, kopijom lične karte te kopije notarski obrađenog ugovora kupac se prijavljuje kao korisnik kod nadležnih ustanova i ostalih ovlaštenih preduzeća (voda, el.energija, telefon i ostalo).

Troškove notarske obrade anexa osnovnog kupoprodajnog ugovora snosi kupac.

Prijava poreskoj upravi

Svi kupci stanova u novogradnji, shodno važećoj zakonskoj regulativi oslobođeni su plaćanja poreza na promet nekretnine kao prvi kupci novoizgrađene nekretnine.

Bez obzira na navedeno kupac se mora obratiti nadležnoj poreznoj upravi u zakonskom roku i pribaviti rješenje o oslobađanju poreza na promet.

Upis vlasništva i Zemljišne knjige

Po pribavljenom rješenju od porezne Uprave, Kupac otpravak orginala kupoprodajnog ugovora predaje u ZK ured nadležne Geodetske uprave.

Kupac postaje vlasnik nekretnine tek sa knjiženjem nekretnine u zemljišne knjige.

Recenzije

Šta kupci naših stanova kažu
o nama

Kupio sam dvosoban stan. Odlicna lokacija, zgrada je blizu svih važnijih objekata, a ponovo sklonjena od svakodnevnih pogleda.

Vladimir Zbiljić, Srbija

nvesitor je jako korektan i vrlo jednostavan za saradnju.

Rositsa Tatarska, Bugarska

Zgrada se nalazi na jako atraktivnoj lokaciji u super je za porodični život jer su u blizini škola, vrtić, park, gimnazija, sportska sala i tereni.

Siniša Maksimović, Banja Luka

Zakazivanje

zakažite termin

    obaviještenje o privatnosti podataka